شیشه سکوریت بهعنوان یکی از نوآوریهای پیشرفته در صنعت شیشه، از طرف معماران و مصرفکنندگان بسیار تحسین شده است. این نوع شیشه، با داشتن ویژگیهایی مانند مقاومت بالا در برابر ضربه و شکستگی که دارد؛ اما بهطور عجیبی، در برخی موارد شکستن شیشه سکوریت نیز ممکن است. این مسئله می تواند نگرانیهایی درباره امنیت فضاها و افراد موجود در آنها برانگیزد.
بنابراین، در این مقاله از وب سایت کاراگلس ، به بررسی علل شکستن شیشه سکوریت و راهکارهای محافظت از آن خواهیم پرداخت.
شیشه سکوریت چیست؟
شیشه سکوریت یک نوع شیشه بسیار مقاوم است که در فضاها و مکانهایی که امنیت و استحکام بیشتری نیاز است، استفاده میشود.
این شیشه حدود ۷ برابر مستحکمتر از شیشههای معمولی است و در برابر ضربه بسیار مقاوم است و به راحتی شکسته نمیشود.
علاوه بر این ، پس از شکستن، به قطعات ریز با لبههای گرد تبدیل میشود که هیچ صدمهای به کسی وارد نمیکند. شیشههای سکوریت با نامهای دیگری مانند شیشه میرال و شیشه نشکن نیز شناخته میشوند و در ضخامتهای مختلف از ۴ الی ۱۹ میلیمتر در ابعاد و انواع مختلف قابل تولید هستند.
فرآیند ساخت شیشه سکوریت
- مرحله اول و قبل از سکوریت کردن شیشه، شامل برش و سوراخکاری دقیق شیشه است. بعد از انجام عملیات سکوریت کردن، امکان برش و سوراخکاری مجدد نیست.
- بعد از برش، شیشهها مورد بازبینی قرار میگیرند تا مطمئن شویم ترکی در روی شیشهها ایجاد نشده است؛ زیرا وجود ترکها و حبابها ممکن است باعث شکستن شیشه در هنگام سکوریت شدن شوند.
- سپس کنارههای شیشه صیقل داده میشود تا هرگونه زبری که در برش شیشه ایجاد شده است، از بین برود.
- در مرحله بعد، شیشهها شسته میشوند تا هرگونه آلودگی که باعث اختلال در سکوریت شدن میشود، از بین برود.
- سپس شیشهها بهصورت یکنواخت و تا دمای ۷۰۰ درجه (دمای نرمی شیشه) بهصورت یکنواخت در کورههای حرارتی قرار میگیرند. دمای استاندارد صنعتی ۶۷۰ درجه است.
- در مرحله آخر، شیشههای گرم شده به وسیله هوای سرد بهسرعت سرد میشوند. در این مرحله، لایههای بیرونی شیشه سریعتر از لایههای داخلی خنک میشوند، که این باعث استحکام شیشه میشود؛ زیرا در هنگام سرد شدن، سطح شیشه سریعتر از مرکز آن سرد میشود که باعث ایجاد تنشهای دائمی و در نتیجه استحکام شیشه میشود.
کوره های حرارتی به دو نوع کانوکشن و المنتال تقسیم میشوند.
کورههای المنتال گرما را با استفاده از المنت به شیشه منتقل میکنند و به همین دلیل ممکن است موجی روی شیشه ایجاد کنند؛
اما در کورههای کانوکشن، گرما توسط گرمای هوای درون کوره به شیشه منتقل میشود و در نتیجه سکوریت یکنواختتر و بهتری بهدست میآید.
علت شکستن شیشه سکوریت
شیشههای سکوریت به دلایل مختلفی شکسته میشوند.
در ادامه به بررسی تمام دلایل شکست شیشههای سکوریت پرداخته میشود:
- ضربه به شیشه
شیشه میرال تحمل خاصی در برابر ضربه دارد و با وارد کردن ضربه با شدت بالا به مرکز شیشه، این شیشهها نیز خواهد شکست و همچنین با وارد کردن ضربه به لبههای شیشه نیز امکان شکست شیشهها وجود دارد. لبههای شیشه سکوریت بسیار حساس و آسیبپذیر هستند و در صورت ورود یک ضربه ناگهانی به لبههای شیشه، بهسرعت ترک خورده و شکسته میشوند.
برای جلوگیری از این مشکل ، اغلب لبههای شیشهنشکن با استفاده از یراقآلات مخصوصی ثابت میشوند تا در برابر ضربه مقاوم شده و بهسادگی شکسته نشوند.
- خودکشی شیشه
گاهی ممکن است بدون ضربه، شیشه سکوریت خودبهخود شکسته شود که به این اصطلاح خودکشی شیشه گفته میشود.
عوامل مختلفی ممکن است باعث خودکشی شیشه سکوریت شوند، برای مثال ناخالصی در متریال شیشه، تغییرات دمایی، قاببندی نامناسب، وارد کردن ضربه هنگام نصب و در نتیجه ایجاد ترکهای ریز بر روی شیشه و غیره. در مکانهای عمومی بهتر است از شیشههای لمینت استفاده شود تا در صورت شکست، شیشهها در جای خود حبس شده و فرو نریزند.
- نداشتن بادخور مناسب هنگام نصب
عدم رعایت بادخور مناسب هنگام نصب شیشه، یکی دیگر از عواملی است که باعث شکست شیشههای سکوریت میشود. تمامی شیشهها هنگام نصب و قرارگیری در فریم و یراقآلات باید به مقادیر مناسب بادخور داشته باشند تا بهراحتی داخل فریم قرار بگیرند و فشاری به لبههای شیشه وارد نشود. در صورتیکه بادخور داده شده به شیشه سکوریت کمتر از میزان نیاز شیشه باشد، ممکن است لبههای شیشه کمی آسیبدیده و مورد فشار قرار گیرند که باعث کاهش عمر مفید شیشه میشود.
- نصب نادرست شیشه
از دیگر دلایل شکست شیشه سکوریت میتوان به نصب نادرست توسط نصابان اشاره کرد. بهعنوان مثال، اگر هنگام نصب شیشه فشار زیادی جهت جا انداختن شیشه اعمال شود، باعث ترک خوردن شیشه و شکست آن در آینده میشود.
شرکت کاراگلس با بیش از 10 سال سابقه در زمینه طراحی و نصب سازههای شیشهای، دارای متخصصان باتجربه میباشد که سازههای شیشهای را با بالاترین دقت و در کمترین زمان ممکن نصب میکنند.