پارتیشنهای شیشهای به عنوان جداکنندههای مدرن در ساختمانهای مختلف، نصب و اجرا میشوند.
نصب پارتیشنهای شیشهای مانند نصب هر پارتیشن دیگری، به یک سری زیرسازی ها نیازدارد.
زیرسازی، اولین مرحله نصب در پارتیشن های شیشه ای، حساب میشود. در این مرحله تمام الزامات مورد نیاز برای یک نصب خوب و ایمن باید فراهم شود. با توجه به اینکه پارتیشنها به سقف و کف متصل میشوند؛ پس زیرسازیها، مربوط به یک سری اقدامات و تغییرات در سقف و کفِ محل نصب است.
زیر ساز پارتیشنهای شیشهای با ثابت و یا متحرک بودن پارتیشنها تغییر میکند.
در این مقاله، سعی داریم شما را با زیرسازیهای ضروری در نصب پارتیشنهای کاراگلس، آشنا کنیم.
آیا ارتفاع پارتیشن شیشه ای بر زیرسازی آنها تأثیر میگذارد؟
پارتیشنها در موضوع ارتفاع به دو گروه کوتاه و بلند تقسیم میشوند که تأثیر مستقیم بر زیرسازی آنها دارد.
با توجه به نوع کاربرد پارتیشنها، برخی از مکانها، برای یک جداسازی امن و شیک نیاز به یک پارتیشن بلند ندارند. بلکه بر اساس سلیقه مشتری ونوع استفاده از پارتیشن، یک پارتیشن کوتاه میتواند جداسازی را امکانپذیر کند.
در پارتیشنهای کوتاه که ارتفاع آنها اغلب ۱۵۰ سانتیمتر است؛ شیشه پارتیشن به سقف نمیرسد. در این نوع پارتیشن، شیشهها فقط به کف متصل میشوند. بنابراین زیرسازیها فقط باید در کف صورت بگیرد؛ چون سقف هیچ دخالتی در نصب و استقرار این نوع پارتیشن شیشهای کاراگلس ندارد.
پارتیشنهای بلند برای یک جداسازی کامل به کار گرفته میشوند. در این نوع پارتیشن، ارتفاع شیشهها به سقف میرسد پس سقف هم در نصب دخیل است. در نصب این پارتیشن، علاوه بر کف، سقف هم باید زیرسازی شود.
تفاوت زیرسازی در کف و سقف پارتیشنها
در زیرسازی پارتیشنها، اکثر اقدامات زیرسازی مربوط به سقف است. در کف که محل اتصال پارتیشن به زمین است به زیرسازی خاصی نیاز ندارد. فریمها و پروفیلها باعث استقرار و نصب پارتیشنها در کف میشوند و از شدت سختی این موضوع کم میکنند.
زیرسازی در سقفها به علت تفاوت در جنس بیشتر سقفها و افزایش شکنندگی شیشهها در ارتفاع، بسیار پر اهمیتتر است. بنابراین زیرسازی سقف سختتر از زیرسازی کف است.
زیرسازی در سقفها به علت تفاوت در جنس بیشتر سقفها و افزایش شکنندگی شیشهها در ارتفاع، بسیار پر اهمیتتر است. بنابراین زیرسازی سقف سختتر از زیرسازی کف است.
عمده اعمال زیرسازی بر اساس متحرک و یا ثابت بودن پارتیشن صورت میگیرد. اکنون که از اهمیت هر بخش در زیرسازیها آگاه شدهایم، به بررسی زیرسازیهای پارتیشن ثابت و متحرک میپردازیم.
متحرک و ثابت بودن پارتیشن شیشهای چه تأثیری بر زیرسازی آنها میگذارد؟
در پارتیشن شیشهای ثابت، امکان تحرک وجود ندارد و پارتیشن کاراگلس مانند یک دیوار واقعی عمل میکند. در این نوع پارتیشنها از کانالهای U شکل استفاده میشود. این کانالها به عنوان اتصالات مهم و اولیه در زیرسازی پارتیشنها مورد استفاده قرار میگیرد.
در پارتیشنهای متحرک، امکان جابجایی وجود دارد، پس کانالهای U شکل گزینه مناسبی برای زیرسازی نیستند و به جای آنها باید از ریل و لولا استفاده شود تا همراه با استقرار مناسب، تحرک هم امکانپذیر باشد.
بنابراین ثابت و متحرک بودن پارتیشن بر نوع لوازم مورد استفاده در زیرسازی، نقش زیادی دارد.
اقدامات لازم برای زیرسازی سقف پارتیشن شیشهای
نکته مهم در زیرسازی سقف پارتیشنها، متریال سقف محل نصب است. متریال سقف باید به گونهای باشد که اتصالات بتوانند روی آن خوب فیکس شوند تا پارتیشنهای شیشهای به خوبی مستقر شوند.
برای مثال اگر سقف از جنس کنف باشد و یا یک لایه گچی کنفی روی آن کشیده شده باشد؛ اتصالات به طور کامل و دلخواه روی آن قرار نمیگیرند. در این شرایط برای فیکس بهتر و ایمنی پارتیشنها باید سازو کاری در نظر گرفته شود.
در ادامه مقاله به دونوع از این ساز و کارها میپردازیم.
در متریال کنفی چه سازو کاری برای زیرسازی سقف مناسب است؟
- در شرایط اول ابتدا باید بررسی شود که در سقف کنفی امکان نصب زیرسازی فلزی وجود دارد یا نه. اگر این امکان وجود داشته باشد، با استفاده از یک لایه پروفیل سبک و فولادی در بالای لایه کنفی زیرسازی اولیه صورت میگیرد تا پیچ پروفیلها با عبور از کنف به این لایه برسد و خوب فیکس شود.
- اما اگر امکان ساخت زیرساز فولادی وجود نداشت باید سازو کار دیگری در نظر گرفته شود. در این شرایط ورقهای گالوانیزه به کمک نصابهای پارتیشن میآیند. این ورقها باید در مسیر نصب پارتیشن برروی سقف نصب شوند تا پیچهای پروفیل برروی آنها محکم شود و استحکام بیشتر پارتیشنها را به وجود بیاورد.