در ادامه این مقاله از وبسیات کاراگلس ، ما به بررسی عوامل مؤثر در انتخاب انواع نرده شیشه ای می‌پردازیم و ویژگی‌هایی که یک نرده شیشه‌ای مناسب باید داشته باشد را بررسی می‌کنیم. همچنین، به نکاتی که یک کارفرما باید در زمان انتخاب نرده شیشه‌ای خود توجه کند، اشاره خواهیم کرد.

ایمنی و میزان تردد در نرده شیشه ای

یکی از عوامل بسیار مهم در انتخاب نرده شیشه ای، نوع کاربری سازه و پروژه است که در آن نرده‌ها نصب می‌شوند. بر اساس مقررات ملی ساختمان و با‌توجه به نوع کاربری و مقدار تردد، اهمیت ایمنی هر سازه تعیین می‌شود.
برای ساختمان‌های پرتردد، که حجم زیادی از افراد در بازه‌های زمانی مختلفی در آن حضور دارند و ممکن است نیروها و بارهای جانبی بیش‌از‌حدی به المان‌های سازه‌ای و جان‌پناه وارد شود، انتخاب یک نوع نرده با ظرفیت باربری بالاتر و تحمل نیروی جانبی بیشتر بسیار مهم و حائز اهمیت است.

ساختمان‌های مسکونی و ویلایی، که کمترین تردد را دارند، در درجه دوم اهمیت و ایمنی قرار می‌گیرند. برای این سازه‌ها، مقدار کمتری از ایمنی مورد نیاز است و طبق مقررات ملی ساختمان و تذکراتی که در این موضوع داده شده، بارهای جانبی با مقدار کمتری در نظر گرفته می‌شوند؛ بنابراین نوع کاربری سازه، نکته‌ای اساسی و حیاتی در انتخاب نرده شیشه‌ای است.

نوع سازه و کف‌ سازی موجود

در انتخاب نرده شیشه ای، نکته دومی که باید مورد توجه قرار گیرد، نوع سازه و کف‌سازی موجود در محل نصب نرده است. برای نصب نرده شیشه‌ای توکار (دفنی)، ارتفاع کف سازی حداقل ۱۵ سانتی‌متر لازم است. در برخی ساختمان‌ها، این ارتفاع کف‌سازی ممکن نیست و به همین دلیل کارفرما نمی‌تواند این نوع نرده را برای پروژه خود انتخاب کند.

برای مکان‌هایی که کف‌سازی آن‌ها انجام شده و مثلا از متریال کف سنگ یا سرامیک استفاده شده است، می‌توان از سیستم‌هایی مانند اسپیگات، روکار (اکسپوز)، فیکس پوینت و یا سیستم‌هایی با پایه نگهدارنده مانند اسکوئر لاین و هنزا استفاده کرد. با‌این‌حال، باید در هنگام نصب به نوع کف‌سازی توجه شود.

به‌عنوان مثال، در حالت نرده شیشه ای اسپیگات برای محلی که کف‌سازی آن با ملات زیرسازی ضعیفی انجام شده و نوع کف‌سازی آن سرامیک باشد، باید به وجود المان سازه‌ای مناسب جهت نصب پایه‌ها و پروفیل‌ها توجه شود؛ اگر هنگام نصب پایه اسپیگات با انتخاب رول بولت‌هایی با طول مناسب نتوانیم این رول بولت‌ها را به بتن سازه‌ای و المان سازه‌ای متصل کنیم، پایه نگهدارنده اسپیگات فقط در قسمت سرامیک و ملات ضعیفی که زیر سرامیک وجود دارد، استحکام لازم برای نرده شیشه ای را فراهم نخواهد کرد.

بنابراین، علاوه بر ارتفاع کف‌سازی در مدل دفنی، در مدل روکار نیز وجود المان سازه‌ای مناسب جهت نصب پایه‌ها و پروفیل‌ها بسیار مهم است. در صورتیکه پیش‌بینی‌های لازم در نظر گرفته نشده و کف‌سازی بدون در نظر گرفتن این پیش‌بینی‌ها انجام شده باشد، نمی‌توان از این سیستم‌ها استفاده کرد.

محل نصب جان‌پناه شیشه‌ای

یکی از نکات مهم در انتخاب نرده شیشه ای، نوع فضا و محل نصب آن است. برای مثال، جان‌پناه شیشه‌ای می‌تواند در مکان‌هایی نظیر استخر، تراس و بالکن، راه‌پله، روف گاردن و پشت‌بام مورد استفاده قرار گیرد.

در ادامه به چند نکته درباره محل نصب جانپناه شیشه‌ای اشاره می‌کنیم:

  • استفاده از نرده‌های شیشه‌ای با ارتفاع مناسب برای حفاظ دور استخر توصیه می‌شود.
  • برای فضاهایی مانند راه‌پله و پلکان داخلی، سیستم‌های اسپیگات و هنزا مناسب هستند.
  • در صورت داشتن پله‌های دوبلکس با بدنه فلزی، سیستم‌های فیکس پوینت مناسب هستند.
  • انتخاب نوع نرده شیشه ای برای راه‌پله بستگی به عرض و ابعاد راه‌پله دارد.
  • برای تراس، بالکن، روف گاردن و پشت بام، می‌توان از انواع مختلف نرده‌های شیشه‌ای استفاده کرد.
  • نصب شیشه‌های سکوریت لمینت برای جان‌پناه‌ها اهمیت دارد.

طراحی و دیزاین پروژه

یکی از عوامل بسیار مهم در انتخاب نوع نرده شیشه ای، طراحی و کانسپت دیزاین پروژه مورد نظر است. در هر پروژه، نوع طراحی و نگاهی که طراح به المان‌های نرده در هر قسمت نصب شده دارد، در انتخاب نوع نرده شیشه ای بسیار حائز اهمیت است.

برای مثال، در بعضی طرح‌ها، معماران تاکید بسیاری بر وجود پایه‌های نگهدارنده عمودی دارند؛ اما در بسیاری از قسمت‌ها و پروژه‌ها، معماران می‌خواهند هیچ سازه نگهدارنده‌ای در طرح وجود نداشته باشد و شیشه به‌صورت یکپارچه و بدون هیچ قطعه نگهدارنده‌ای قابل مشاهده باشد. در این نوع پروژه‌ها، معمولاً از سیستم‌های دفنی استفاده می‌شود، به‌طوری که بیننده فقط شیشه را از کف بیرون‌زده می‌بیند و هیچ سازه نگهدارنده‌ای قابل مشاهده نیست.

در انتخاب نوع نرده شیشه ای، نوع طراحی و دیزاین بسیار حائز اهمیت است. کارفرما می‌تواند بین نرده‌های شیشه‌ای با فریم‌دار یا بدون فریم، پایه‌های منقطع یا سرتاسری، پروفیل‌های یک سره و مدل‌های متنوع دیگر که وجود دارند، انتخاب کند و بر‌اساس آن خرید را انجام دهد.

قیمت نرده شیشه ای و مسائل اقتصادی پروژه 

مورد دیگری که در انتخاب نرده شیشه ای اهمیت دارد، قیمت تمام شده آن است. در انتخاب نرده شیشه ای باید به مسائل اقتصادی توجه کرد. با‌توجه به نوع کاربری و مختصات هر پروژه، شیشه‌ها می‌توانند شیشه سکوریت با قیمت کمتر یا شیشه سکوریت لمینت با قیمت بالاتر باشند.

خدمات

منوی اصلی