شیشه رنگی یکی از عناصر اصلی دکوراسیون داخلی در معماری مدرن به شمار می‌آید. شیشه‌های رنگی از نظر ساخت، رنگ‌بندی و ضخامت دسته‌بندی می‌شوند. در این مقاله از وب سایت کاراگلس به معرفی این محصول خواهیم پرداخت.

شیشه رنگی چیست؟

شیشه های رنگی یکی از انواع شیشه ساختمانی است که یک طرف یا قسمتی از آن با رنگ پوشیده شده است. شیشه های رنگی به دلیل داشتن رنگ‌های زنده و شاد در طراحی دکوراسیون داخلی و خارجی ساختمان استفاده می‌شود. این نوع شیشه در رنگ‌ها و طرح‌های مختلف موجود است و به یک انتخاب جذاب برای مصارف مسکونی و تجاری تبدیل شده است.

نحوه ساخت شیشه های رنگی

شیشه‌های رنگی را می‌توان به روش‌های مختلفی تولید کرد. یکی از روش‌های رایج، به‌کارگیری اکسیدهای فلزی یا پودرهای فلزی است که در رنگ‌آمیزی شیشه مذاب استفاده می‌شوند. بسته به فلز مورد استفاده، شیشه رنگ خاصی به خود می‌گیرد. به‌عنوان‌مثال، افزودن اکسید کبالت به شیشه رنگی آبی ایجاد می‌کند. افزودن اکسید مس، رنگ آبی تا سبز مایل به آبی ایجاد می‌کند. گوگرد یا کادمیوم باعث ایجاد رنگ زرد می‌شود. اکسید آهن می‌تواند رنگ سبز یا قهوه‌ای ایجاد کند. افزودن قلع، رنگ سفید ایجاد و اکسید کروم، رنگ سبز زمردی ایجاد خواهد کرد.

شیشه های رنگی به دلیل رنگ‌های متنوع خود، کاربردهای مختلفی دارد. از آن می‌توان در پنجره‌ها، درها، دیوارها، سقف‌ها، و حتی مبلمان استفاده کرد.

تاریخچه شیشه رنگی در معماری

تاریخچه ساخت شیشه های رنگی در معماری به هزاران سال پیش باز می‌گردد. قدیمی‌ترین نمونه‌های شناخته شده شیشه رنگی در مصر باستان یافته شده‌اند که قدمت آنها به 2000 تا 1500 سال قبل از میلاد می‌رسد. این شیشه‌ها معمولاً از سنگ‌های قیمتی یا شیشه‌های رنگی طبیعی ساخته می‌شدند و بیشتر در تزیین وسایل و جواهرات از آنها استفاده می‌کردند.

به‌کارگیری شیشه های رنگی در معماری در دوران رومیان بیشتر دیده می‌شود. رومی‌ها به خصوص برای تزیین پنجره‌ها، درها و دیوارها از آن استفاده می‌کردند و حتی در حمام‌ها و سایر ساختمان‌های عمومی نیز به کار برده می‌شدند.

جالب است بدانید که قدیمی‌ترین نمونه‌های شناخته شده استفاده از شیشه های رنگی در ایران در مقبره‌های هخامنشی پیدا شدند. هر چند کاربرد آن در دوره اسلامی به صورت گسترده دیده می‌شود در دوران صفوی به اوج خود می‌رسد.

انواع مختلف شیشه رنگی

شیشه‌های رنگی در انواع مختلفی تولید می‌شوند. انواع آن را می‌توان بر اساس روش تولید، رنگ و طرح می‌توان طبقه‌بندی کرد.
بر حسب رنگ دو دسته اصلی وجود دارد: شیشه رنگی ساده و شیشه رنگی طرح‌دار که در حالت ساده رنگ‌ها به صورت یکنواخت و بدون طرح خاصی در شیشه پخش می‌شوند و در حالت طرح‌دار همان طور که از نامش مشخص است، رنگ در طرح‌های هنری و خاص بر روی شیشه ایجاد می‌شوند.

شیشه رنگی مات

سطح شیشه در این حالت مات است. از این شیشه برای ایجاد فضایی آرامی و خصوصی استفاده می‌کنند. در مجموعه کاراگلس شما می‌توانید انواع این شیشه را به صورت ساده یا طرح دار تهیه کنید.   

شیشه رنگی براق یا لاکوبل

شیشه های رنگی براق یا لاکوبل، نوعی شیشه رنگی است که سطح آن براق است. این شیشه معمولاً برای ایجاد فضایی روشن و مدرن استفاده می‌شود. در مجموعه کاراگلس بالغ بر 120 رنگ و طرح برای شیشه‌های رنگی لاکوبل وجود دارد. از این نوع شیشه در آشپزخانه، سرویس بهداشتی، دیوارپوش، ساخت کابینت، پوشش نمای ساختمان و بسیار موارد دیگر استفاده می‌کنند.

شیشه رنگی متلاک یا متالیک

شیشه‌های رنگی متالیک دارای رنگ‌دانه‌های فلزی است. این شیشه معمولاً در فضاهای لوکس و ظریف استفاده می‌شود. از آن در ساخت دیوارهای آشپزخانه، دکور جواهرفروشی و بوتیک‌ها استفاده می‌کنند. در ساخت شیشه رنگی رومیزی نیز نوع شیشه رنگی متلاک یا مات را به کار می‌برند.

قیمت شیشه رنگی

عواملی که بر قیمت شیشه‌های رنگی تاثیر گذار هستند:

  • نوع شیشه
  • رنگ شیشه
  • طرح‌دار بودن یا نبودن شیشه
  • اندازه شیشه
  • میزان ضخامت شیشه
  • کیفیت ساخت شیشه

سفارش شیشه رنگی

برای سفارش انواع شیشه‌های رنگی تنها لازم است با کارشناسان مجموعه کاراگلس در ارتباط باشید. شیشه‌های رنگی در ضخامت‌های مختلف و طرح‌های هنری و مدرن طراحی و ساخته می‌شوند. برای دریافت اطلاعات بیشتر با ما از طریق شماره 02126611596 در تماس باشید.

خدمات

منوی اصلی